Tiskové zprávy 2008

Nový školní rok

Nový školní rok vyšel datumově krásně na klasického 1. září a počasí jen zářilo. V Centru Kaňka se sešli rodiče i děti, aby společně a oficiálně uvedli nový školní rok přes práh tříd a pracoven centra, které se přes prázdniny opět rozšířily a některé změnily svou podobu. Nejpodstatnější změnou prošly prostory pavilonu "B", které začne využívat skupina klientů z denního stacionáře, kteří v rámci individuálního vzdělávání budou v Kańce o.s. plnit povinnou školní docházku. Letos nově třída prvňáčků a přípravná třída. Velmi všechny potěšila svou návštěvou paní místostarostka Mgr. Zuzana Pečmanová, která naše sdružení vždy dokázala podpořit a vyjádřit úctu všem našim zaměstnancům. Společně jsme prázdniná dali sbohem a školní rok 2008/2009 přivítali notoricky známým HURÁ, HURÁ, HURÁ!

Benefiční koncert pro Centrum Kaňka

V pátek 5. května 2008 se tým Kaňky o.s. a s nimi někteří klienti přesunuli do Chotovin, kde se hudební skupina "Ježkovi voči" rozhodla uspořádat pro Kaňku benefiční koncert. Členem skupiny je jeden z našich kolegů z Centra Kaňka, v jehož hlavy se tento nápad zrodil, Libor Hrstka. Především děti a mládež z Kaňky o.s. se těšili na kulturně společenskou akci a zapojili se i u vstupu rolí pořadatelů. Na akci se vybralo na vstupném 5100,- Kč, což předčilo veškerá očekávání. Obyvatelé z Chotovin a okolí však přišli podpořit dobročinnou akci opravdu v hojném počtu. Pomohli tak Centru Kaňka získat finance, které budou použity na nákup materiálu na 14-ti denní pobyt v Chlumu u Třeboně a na srpnový příměstský tábor v Centru Kaňka. Jménem celé Kaňka o.s. Chotovinám a skupině "Ježkovi voči" moc děkujeme!

V Černém Dole potřetí sportovně rehabilitační pobyt s nadací OKD

Tábor/Černý Důl Zimní sportovně rehabilitační pobyt Kaňky o.s. nemohl proběhnout jinde než v Hotelu Aurum v Černém Dole. Hotel jsme zaplavili v rekordním počtu 62 účastníků a opět ocenili vstřícný personál a perfektní služby bezbariérového hotelu, který nám již třetí sezonu za sebou umožnil strávit báječný týden v Krkonoších. Sněhové podmínky splnily požadavky lyžařů, monolyžařů i bobařů. Někteří okusili i snowboard. Na dvou monolyžích se střídali tří vozíčkáři a nutno podotknout, že mnohdy jejich skupině nikdo na svahu nestačil. Celý týden děti hledaly Krakonoše podle jeho zanechaných stop a v pátek bylo jejich pátrání korunováno úspěchem. Zajistit a zorganizovat pobyt pro početnou integrovanou skupinu dětí a mládeže zdravých a s postižením je náročné po všech stránkách. A ta finanční stránka bývá mnohdy zásadní. Získání dotací, aby pobyt byl cenově dostupný všem, je úkol projektového oddělení, které právě na letošní pobyt získalo finanční dotaci od Nadace OKD v nadačním programu „Pro radost a vzdělání“. Projekt „Sportovně rehabilitační pobyty“ byl Nadací OKD oceněn částkou 100.000,- Kč, která byla plně využita jako dotace na ubytování a stravu. Je to částka velmi významná a bez této dotace by nemohl být pobyt realizován. Velmi děkujeme Nadaci OKD!